Kinderen. De liefde die we voor ze voelen is onvoorwaardelijk. Het belangrijkste in je leven verdient het dat je ze, ook in de moeilijke tijd van uit elkaar gaan, op de eerste plaats zet bij het nemen van beslissingen. En toch kunnen we hen ongewild, doordat we het zelf moeilijk hebben met de breuk met onze partner, heel veel pijn doen.

Zelf heb je het zwaar met alle veranderingen. Begrijpelijk. Daardoor ben je je er niet altijd bewust van dat de kids getuige zijn van al jullie boosheid en verdriet. Jullie zijn extreem stil, schreeuwen, huilen, mopperen wat af over de ander, niet beseffend dat zij net zoveel van de ander houden als van jou.

Ambii Parints wil je in de toekomst gaan helpen om de belangen van de kinderen niet uit het oog te verliezen. We hebben dan speciale programma’s, waar kinderen met de situatie om leren gaan. Maar ook een logeerhuis, waar ze even kunnen blijven als jij belangrijke, maar emotionele zaken moet afhandelen. Zoals rechtszaken en dagen dat je het even niet meer ziet zitten en daardoor ongewild ongeduldiger met je kind omgaat.