Het logeerhuis is er na de start van het project speciaal voor die momenten dat je een dag tegemoet gaat waarin het allemaal wat extra moeilijk is.
Kinderen lopen de meeste schade op als hun basisveiligheid in het geding komt.
Jij als hun veilige haven zorgt dat alles om hen heen veilig is. Ze hebben een huis, mensen die van hen houden, hun kamertje, hun huisdieren, school, vriendjes. Mama weet alles. Papa is cool. Dat alles staat op losse schroeven als er sprake is van huiselijk geweld en nog erger als de ouders daardoor uit elkaar gaan. Kinderen kunnen dat aan, zolang één van beide ouders emotioneel stabiel is/lijkt en hen de bevestiging geven dat alles goed is en goed komt.
Maar wat als je naar de advocaat moet en je daar erg emotioneel van terug komt? Of je moet naar de rechter om te bespreken waar je kinderen gaan wonen? Of zo’n dag dat alles je aanvliegt. Dan ligt een emotionele uitschieter naar het kind op de loer. Het kind wordt zich bewust: „Mama weet het ook niet meer. Papa is boos, ook op mij, dus ik ben de oorzaak dat ze uit elkaar gaan.“ Dat is het moment dat de veilige basis onder het kind wegzakt.
Om te zorgen dat het kind niets mee krijgt van alle spanningen, kun je het (incidenteel) naar het Logeerhuis brengen. Een plek waar het kind, kind kan zijn. Waar het kan spelen, huiswerk kan maken, en zich veilig en geborgen voelt.
Voorbeeld: Je moet op donderdag naar de advocaat. Je bent daar erg gespannen voor en kunt eigenlijk alleen maar huilen. Ook daarna zit je vol emoties en heb je een nachtje nodig om jezelf te herpakken. Dan breng je de kinderen op woensdagmiddag naar het Logeerhuis. En haal je ze vrijdagochtend weer op. Wij brengen ze naar school en halen ze weer op.
U kunt hiervoor contact opnemen met ons team.