Waarom blijf je als je mishandeld wordt? Omdat er geen plaats is waar je heen kunt!

We leggen uit wie we zijn en waarom we begrijpen hoe moeilijk het is om weg te gaan.

We kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten wie wij zijn en hoe we er toe gekomen zijn om Stichting Ambii Parints op te richten.

Ambii Parints wordt een woonproject voor personen uit een situatie van huiselijk geweld, die gaan scheiden en geen woonruimte hebben.

Initiator is Marjan Borgdorff.

Ze is gelukkig gescheiden en heeft 6 eigen kinderen, een aantal pleegkinderen en een rits (pleeg)kleinkinderen. Wat niemand wist, ook haar kinderen niet, was dat er al jaren een situatie was van emotionele, psychische, financiële en seksuele mishandeling. Het speelde zich allemaal achter gesloten deuren af.

Het hele punt van het project Ambii Parints is dat haar verhaal het verhaal van velen is.

Waar Marjan achter kwam is dat na het vertrek je leven in eerste instantie óók serieus in gevaar is. Er is vaak een periode, die jaren kan duren, van: stalking, kwaadsprekerij, manipulatie, sabotage, dreiging, vernieling, mishandeling, kindermishandeling en soms moord. 26% van de moorden in Nederland komt voort uit de relationele sfeer.

Doordat Marjan nu ook weet dat het jaren kan duren voor je een woning hebt, en je leven zolang stilstaat, maar je ook geneigd bent terug te gaan naar die gevaarlijke omgeving, is ze dit project gestart. Zij had gelukkig beveiliging en een groot netwerk.

Merel, Laura, Chris, Bram, en nog een aantal anderen vrijwilligers hebben ook een dergelijke tijd doorgemaakt. Zij kennen daarom ook alle in en outs waar je mee te maken krijgt als je uit elkaar gaat na huiselijk geweld. Het was dan ook logisch dat zij samen de Stichting zouden gaan beheren.

Daarnaast bestaat het team uit nog een stuk of 8 adviseurs van allerlei vakrichtingen. Juridisch, Therapeutisch, Bouwtechnisch, Beveiligings-technisch, ICT, enz.

En wij allen willen jou ook helpen om in veiligheid jouw leven opnieuw op te bouwen.

Het project Ambii Parints. Om jou een veilige, maar zelfstandige woning te kunnen bieden waar jij en je eventuele kinderen,  jezelf en je waardigheid kunnen terugvinden. Én wij je bij alles wat op je weg komt kunnen ondersteunen.

Administratieve informatie onder Impressum.