Een dak boven je hoofd!

Een plaats waar je je veilig voelt. Waar je jezelf kunt zijn. Waar je de stress en pijn van een moeilijke periode van je af kunt laten glijden.

Je hebt besloten dat het genoeg is geweest!

Jij hebt of jullie hebben besloten dat jullie uit elkaar gaan.

Maar dan komen de vragen:

  • Waar ben ik veilig?
  • Met of zonder kinderen?
  • Waar ga ik wonen?
  • Hoe kom ik veilig weg?

In elk geval is er dan een probleem. Een woning vinden. In bijna alle gemeenten is er geen urgentie meer voor scheiding. Er zijn wachttijden voor een woning van 2 tot langer dan 12 jaar afhankelijk van de omgeving waar je woont. Zelfs als er sprake is van (ernstig) huiselijk geweld zijn er weinig mogelijkheden. De vrouwenopvang zit overvol, en/of je wilt gewoon zelfstandig blijven en je waardigheid terug vinden. Voor elke situatie ben je afhankelijk van familie/vrienden/camping/hotel/enz.

Wij willen een mogelijkheid creëren om te helpen. Wij richten ons op mensen die door scheiding bij huiselijk geweld geen woning meer hebben. We willen slachtoffers van huiselijk geweld die niet veilig zijn in hun eigen woning, een veilig heenkomen bieden, zodat ze zelfstandig kunnen blijven en niet in een Blijf van m’n lijfhuis hoeven. Maar daardoor kunnen we ook zorgen dat kinderen bij hun „veilige“ ouder kunnen blijven, en Jeugdzorg zich niet genoodzaakt ziet de kinderen weg te halen. Dit voorkomt onrust in het gezin en ouders die zich genoodzaakt zien met de kinderen te vluchten. Wij begeleiden dan naar een stabiele situatie zonder risico’s voor de kinderen. We zorgen voor rust, respect en bescherming. En dat alles in een natuurlijke omgeving.

Er zijn verschillende doelgroepen die dan bij ons kunnen aankloppen.

  • Woonruimte voor 1 persoon met kind(eren)
  • Woonruimte voor 1 persoon zonder kinderen
  • Woonruimte voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 21 jaar.

Wil je ons helpen dit te realiseren? Doe dan aub een donatie hier koop iets in onze donatieshop of voor meer informatie kun je contact opnemen met ons team.